Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@14:32:14 GMT

انتقاد و پیشنهاد برای نمایشگاه مجازی کتاب

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۳۶۲۹۴

انتقاد و پیشنهاد برای نمایشگاه مجازی کتاب

یک ناشر با بیان این‌که نمایشگاه فیزیکی کتاب گره‌ای از درد کتاب باز نمی‌کند، به مشکلات نمایشگاه مجازی کتاب اشاره می‌کند و می‌گوید اگر وزارت ارشاد نمایشگاه مجازی را با سایت‌های فعال فروش کالا برگزار می‌کرد منطقی‌تر بود.

حامد کنی، مدیر انتشارات روزبهان و مدیرمسئول انتشارات کاری‌نو در گفت‌وگو با ایران اکونومیست درباره حضور نشر روزبهان در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: ما به چند علت در نمایشگاه فیزیکی حضور نخواهیم داشت؛ نخست کمبود کاغذ برای تولید کتاب است، ما امکان تامین کتاب لازم برای نمایشگاه را نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه در دو سه سال گذشته هیچ‌گونه کاغذی به انتشارات روزبهان تخصیص پیدا نکرده است به‌رغم چندده‌هزار بند کاغذ توزیع‌شده بین ناشران. با توجه به این‌که به ما هیچ کاغذی تعلق نگرفت، با کمبود کتاب مواجه شدیم. از طرف دیگر همچنان دلواپسی‌های کرونا وجود دارد و مشکل کرونا هنوز تمام نشده است و می‌تواند برای کارکنان خطرساز باشد. اما علت اصلی همان کمبود کتاب ناشی از تخصیص کاغذ است. از طرف دیگر فروش کتاب در سامانه مجازی به نظر منطقی‌تر از فروش کتاب به صورت فیزیکی است زیرا دسترسی مردم به کتاب در فضای وب گسترده‌تر است.

او افزود: البته سایت فعلی نمایشگاه کتاب نقص‌های ساختاری و فنی جدی دارد و حجم زیادی از سرویس‌های مدنظر کتاب را ندارد، در واقع برای فروشگاه بودن بسیار بسیار ضعیف‌ است و باید گزینه‌های متنوع‌تری به آن اضافه شود تا به یک سازوکار منظم برای فروش کتاب تبدیل شود. اما معتقدم عدالت دسترسی در  فضای مجازی بسیار بسیار گسترده‌تر و منطقی‌تر از فضای فیزیکی است.

 کنی همچنین اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه فیزیکی کتاب گره‌ای از درد کتاب باز نمی‌کند. ما در انتشارات روزبهان و شرکت‌های تابعه خود درباره موضوع دسترس‌پذیر کردن کتاب تلاش‌های فراوانی کرده‌ایم و در پروژه‌ای ملی در کنار سازمان اسناد و کتابخانه ملی اقدام به استقرار «سامانه حافظه ملی ایرانیان» کردیم. این سامانه ملی این امکان را فراهم کرده‌است که اطلاعات دقیقی از کتاب، نسخ خطی، نشریات و اسناد کشور در اختیار تمامی پژوهشگران، محققان و اهالی کتاب قرار بگیرد.  بنابراین دسترس‌پذیر کردن اطلاعات و در آینده دسترس‌پذیر کردن بازه وسیعی از محصول(کتاب)، نقش‌ بسزایی در توسعه کتابخوانی خواهد داشت.

او با تأکید بر این‌که فروش در ساختار متمرکز، راه‌کاری ازکارافتاده است، بیان کرد: روزگار عرضه محصول در یک مکان مشخص تمام شده است. امروزه عرصه، عرصه‌ عرضه غیرمتمرکز کالا است و دسترس‌پذیر کردن شعار آینده هر صنعتی خواهد بود. راه نجات کتاب در آینده توسعه دسترس‌پذیری است و به صرف حمایت از فضاهای فیزیکی فروش کتاب، نه فقط تحولی رخ نخواهد داد بلکه منجر به محدود شدن این محصول به بسترهای محدود جغرافیایی و مکانی خواهد شد. سلیقه فروشنده در ساختارهای متمرکز از آسیب‌های جدی در فرایند عرضه و فروش است. سایت نمایشگاه مجازی کتاب اولین قدیم جدی دولتی در تغییر این متدولوژی است. نقش بسزای بسترهای آنلاین یا ساختارهای نامتمرکز در توسعه عرضه کتاب برای همه مردم ایران موضوعی است که هر روز اهمیت فهم و ترویج آن هویداتر می‌شود.

کنی با بیان این‌که نمایشگاه مجازی کتاب اتفاق خجسته‌ای است، خاطرنشان کرد: هرچقدر حوزه‌های توزیع محصول توسعه پیدا کنند، سطح مواجهه مخاطب بالاتر می‌رود و تعامل با کتاب بیشتر می‌شود. نمایشگاه فیزیکی سطح تعامل کمتری با مخاطب دارد چون به جغرافیای خاص و فضای عرضه محدود است. نمایشگاه مجازی محدودیت‌هایی از این دست را ندارد و به وسعت ایران است. شاید اگر وزارت ارشاد نمایشگاه را با یکی از سایت‌های فعال فروش کالا برگزار می‌کرد، منطقی‌تر بود چراکه بخش وسیعی از معضلات لاینحل سامانه فعلی را ندارند. مشکل بزرگ نمایشگاه مجازی کتاب، سرویس لجستیکی آن است که از طریق پست انجام می‌شود ولی چون هاب پردازش و توزیع وجود ندارد هر سبد خرید از هر ناشر به تولید یک مرسوله پستی می‌انجامد و خریدار با انبوهی از فرایند دریافت مرسوله پستی مواجه است. ضعف‌های ساختاری در طراحی سایت نیز خود جای بس بحث و تبادل نظر دارد. از این دست ضعف‌ها می‌توان به مکانیزم نمایش جست‌وجو، آشفتگی نمایش محصول، دسته‌بندی غیراستاندارد، نبودن صفحات شخصی‌سازی‌شده برای ناشران و … اشاره کرد.   

این‌ ناشر با بیان این‌که موافق تمرکز بر ساختار  متمرکز در  کسب و کار نیست، توضیح داد: فروش کالا بر بسترهای فیزیکی بسیار گران تمام می‌شود اما از طرفی نمایشگاه کتاب ماجرای دیگری هم دارد، آن‌هم تخفیف ۱۰ درصدی است. فارغ از موضوع زنجیره توزیع، در قیمت‌گذاری کتاب تا ۵۰ درصد هم هزینه زنجیره توزیع لحاظ می‌شود و مشتری با مراجعه به محل عرضه نهایی مثلا کتابفروشی ملزم به پرداخت آن است. اما وقتی عرضه مستقیم انجام می‌شود امکان کاهش بیشتر قیمت یقینا وجود دارد. البته که این توضیح به مذاق‌ها خوش نخواهد آمد ولی خب واقعیتی انکارناپذیر است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ، نمایشگاه مجازی کتاب تهران ، نمایشگاه کتاب ، آدرس سایت نمایشگاه کتاب تهران چیست؟ ، آدرس نمایشگاه کتاب تهران ، زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نمایشگاه مجازی کتاب تهران نمایشگاه کتاب آدرس نمایشگاه کتاب تهران زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه مجازی کتاب نمایشگاه فیزیکی دسترس پذیر کردن نمایشگاه کتاب کتاب تهران فروش کتاب منطقی تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۶۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!

روز شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۵۷ جیمی کارتر رئیس‌جمهور وقت آمریکا در مصاحبه‌ای اختصاصی با «نیویورک‌تایمز» گفت: «من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبوده‌ام...» فردای آن روز روزنامه‌ی کیهان به نقل از رویتر درباره‌ی جزئیات این مصاحبه و نیز دو مصاحبه‌ی دیگر کارتر درباره‌ی مسئله‌ی فلسطین نوشت:

جیمی کارتر رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای اختصاصی که دیروز در لندن منتشر شد گفته است که مصالحه‌ای دائمی در خاورمیانه شامل تشکیل کشور فلسطینی در ساحل غرب رود اردن نخواهد بود.

ساندی‌تایمز مصاحبه‌ی یک دبیر روزنامه‌ی «نیویورک تایمز» با کارتر را نقل کرد که کارتر در آن گفته است: «من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبوده‌ام و قصد ندارم این موضع را تغییر بدهم.»

ساندی تایمز از کارتر نقل‌قول کرد که به عقیده‌ی او مصالحه‌ای دائمی در خاورمیانه در مورد مسئله‌ی فلسطین می‌تواند بر اساس دادن خودمختاری محدود به اعراب ساکن سرزمین‌های اشغال‌شده غرب رود اردن، آن‌طور که مناخیم بگین [نخست‌وزیر وقت اسرائیل]پیشنهاد کرده، حاصل شود.

کارتر در جواب این‌که آیا تحریم نفت در آینده ممکن است سیاست آمریکا را در خاورمیانه تغییر دهد، گفته است: «وقتی اعراب در سال ۱۹۷۳ نفت خود را تحریم کردند ما اسرائیل را رها نکردیم و اکنون نیز چنین کاری را نخواهیم کرد، منابع غیر عرب نفت ما بسیار مطمئن است.»

کارتر در مصاحبه‌ی دیگری گفت که مناخیم بگین به هنگام ملاقات با او در ماه گذشته به هیچ وجه از قصد آمریکا به فروش جنگنده به عربستان سعودی و مصر اظهار نگرانی نکرد.

کارتر گفت که چندین ساعت را با بگین گذرانده و در جریان آن نخست‌وزیر اسرائیل کوچک‌ترین اشاره‌ای به این‌که ممکن است از فروش جنگنده‌ی آمریکایی به دو کشور نام‌برده نگران باشد نکرده است.

کارتر در مصاحبه‌ای با گروهی از ناشران مطبوعاتی آمریکا گفت که پیشنهاد ۴.۸ میلیارد دلاری فروش جنگنده‌های آمریکایی به اسرائیل، عربستان سعودی و مصر یک معامله‌ی متوازن است.

در این مصاحبه کارتر هم‌چنین آن‌چه را که سایروس ونس وزیر امور خارجه‌ی آمریکا قبلا در مورد این معامله گفته بود تایید کرد. ونس در نامه‌ای خطاب به کنگره‌ی آمریکا گفته بود که دولت کارتر اصراری نخواهد داشت که پیشنهاد فروش جنگنده‌های فوق به هر سه کشور نام‌برده به هم مرتبط باشد. ونس گفته بود که پیشنهاد‌های مربوط به فروش این جنگنده‌ها ممکن است به طور جداگانه تقدیم کنگره شود و هر کدام به طور جداگانه مورد بررسی کنگره قرار گیرد.

دولت کارتر قبلا پافشاری می‌کرد که فروش جنگنده به هر سه کشور به طور یک‌جا انجام شود، اما بر اثر مخالفت نمایندگان طرفدار اسرائیل و رهبران اسرائیلی این موضع خود را تغییر داد.

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • امید بارسلونا به فروش ۲ بازیکن به عربستانی ها
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • استقبال خوانندگان از کتاب پر فروش ترگل
  • امید بارسلونا به فروش ۲ بازیکن به عربستانی‌ها
  • جابه‌جایی بیش از ۳۴ میلیون تن کالا از مبادی فارس
  • شناسایی ۱۲هزار صفحه فروش سلاح در فضای مجازی
  • صلاح در فهرست فروش لیورپول
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!